|
2021-06-15 20:54:35, kedd
|
|
|
Nyáron gyakran használunk fényvédő krémeket. Szerencsére ma már olyan termékek is vannak a piacon, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat, ezek bátran használhatók. Néhány táplálékkal kapcsolatban is bebizonyosodott, hogy védelmet jelenthetnek a káros hatású UV-sugarakkal szemben. A legjobb, ha ezeket a táplálékokat rendszeresen fogyasztjuk a nyár folyamán, de azért gondosan ügyeljünk a fényvédők használatára is, amikor odakint a szabadban tartózkodunk.
A Földön minden élőlénynek szüksége van napfényre a túléléshez. A napfény a D-vitamin elsődleges forrása, amely elengedhetetlen az immunitás, a mentális egészség, a hormontermelés, a csontozat egészsége, illetve a jó alvás szempontjából.
A napfény ezen kívül segít szabályozni a cirkadiám ritmust, ami javítja a hangulatot és csökkenti a rákos betegségek kialakulásának kockázatát. Egyes táplálékok szerepet játszanak a napvédelemben az által, hogy olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek ellenállóbbá teszik a bőrt az egyes károsodásokkal szemben, akár a Nap okozta bőrkárosodásokkal szemben is.
Az egyik ilyen gyümölcs az áfonya, amely antioxidánsokban rendkívül gazdag. Napfény hatására káros hatású szabad gyökök keletkeznek a bőrben, azonban az áfonya antioxidánsai eredményesen küzdenek meg ezekkel szemben. Az áfonya emellett sok C-vitamint is tartalmaz, ami pedig a bőr kollagéntermelését segíti elő.
A magvak, mint a kendermag, a lenmag és a chiamag omega-3 zsírsavakat tartalmaznak. Ezek segítenek a bőr integritásának megőrzésében, azaz simává, erőssé és rugalmassá varázsolják azt. Az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek, így a leégés esetén is gyorsabb gyógyulást ígérnek.
A sárgarépa béta-karotionban gazdag, amely vegyületet a szervezetünk A-vitaminná alakít át. Ez a tápanyag támogatja a szem és a bőr egészségét és a nyálkahártya gyorsabb gyógyulását. A béta-karotin megvédhet bennünket a leégéstől is.
A paradicsom is néminemű védelmet jelenthet a leégéstől, hiszen likopinban rendkívül gazdag. A sötét leveles zöldségek pedig gazdag forrásai az antioxidánsoknak, amelyek segítenek ellensúlyozni az UV-sugarak okozta bőrkárosodásokat. Ezek az antioxidánsok csökkentik a bőrön kialakuló ráncok megjelenését is, sőt kutatások azt mutatják, hogy a bőrrák kockázatát is csökkenthetik.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Natúr kezelések |
|
Címkék: antioxidánsokban, bőrkárosodásokat, antioxidánsoknak, bebizonyosodott, elengedhetetlen, hormontermelés, integritásának, károsodásokkal, kialakulásának, antioxidánsok, ellensúlyozni, szempontjából, napvédelemben, antioxidánsai, csökkenthetik, szervezetünk, használatára, tápanyagokat, tartalmaznak, megőrzésében, eredményesen, tartózkodunk, rendszeresen, táplálékokat, jelenthetnek, használhatók, rendelkeznek, megjelenését, kapcsolatban, nyálkahártya, ellenállóbbá, keletkeznek, fogyasztjuk, karotionban, szerencsére, gyógyulását, káros hatású, táplálékokat rendszeresen, nyár folyamán, fényvédők használatára, szabadban tartózkodunk, mentális egészség, csontozat egészsége, napfény ezen, cirkadiám ritmust, rákos betegségek, egyes károsodásokkal, egyik ilyen, áfonya antioxidánsai, áfonya emellett, chiamag omega-3, omega-3 zsírsavak,
|
|
|
|
káros hatású, táplálékokat rendszeresen, nyár folyamán, fényvédők használatára, szabadban tartózkodunk, mentális egészség, csontozat egészsége, napfény ezen, cirkadiám ritmust, rákos betegségek, egyes károsodásokkal, egyik ilyen, áfonya antioxidánsai, áfonya emellett, chiamag omega-3, omega-3 zsírsavak, leégés esetén, sárgarépa béta-karotionban, szervezetünk A-vitaminná, tápanyag támogatja, nyálkahártya gyorsabb, béta-karotin megvédhet, sötét leveles, antioxidánsok csökkentik, bőrön kialakuló, bőrrák kockázatát, antioxidánsokban, bőrkárosodásokat, antioxidánsoknak, bebizonyosodott, elengedhetetlen, hormontermelés, integritásának, károsodásokkal, kialakulásának, antioxidánsok, ellensúlyozni, szempontjából, napvédelemben, antioxidánsai, csökkenthetik, szervezetünk, használatára, tápanyagokat, tartalmaznak, megőrzésében, eredményesen, tartózkodunk, rendszeresen, táplálékokat, jelenthetnek, használhatók, rendelkeznek, megjelenését, kapcsolatban, nyálkahártya, ellenállóbbá, keletkeznek, fogyasztjuk, karotionban, szerencsére, gyógyulását, szabályozni, táplálékkal, varázsolják, zsírsavakat, gyógyulást, túléléshez, elsődleges, használunk, élőlénynek, vegyületet, paradicsom, kockázatát, hangulatot, egészségét, sugarakkal, csökkentik, táplálékok, rugalmassá, betegségek, likopinban, tartalmaz, immunitás, segítenek, kendermag, cirkadiám, csökkenti, vitaminná, sárgarépa, játszanak, egészsége, csontozat, zsírsavak, rendkívül, támogatja, fényvédők, leégéstől, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2173
- e Hét: 27064
- e Hónap: 58550
- e Év: 263251
|
|
|